fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Program 30. pozorišnog maratona

Narodno pozorište - Sombor

Iduće nedelje počinje 30. pozorišni maraton u Narodnom pozorištu Sombor. Trajaće od 7. do 10. juna, a repertoar će biti raznovrstan.

U utorak, 7. juna od 20 časova, na Velikoj sceni NP, biće premijerno izvedena predstava „Mileva“ grupe autora, u režiji Anice Tomić, a izvođenju Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem i Fondacijom „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022“.

Sreda, 8. jun, rezervisana je za svečano otvaranje 30. pozorišnog maratona, nakon čega će uslediti tri predstave. Od 19 časova, na Velikoj sceni biće prikazana predstava „Balkanski špijun“ Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat i izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu. Od 21.30 nastupiće, u Studiju 99, „Sumnjivo lice“ Branislava Nušića, u režiji Milana Neškovića i izvođenju Narodnog pozorišta Priština. U 23 časa na Velikoj sceni biće izvedena monodrama „Lijevo, desno glumac“, nastupiće Zijah Sokolović, ispred Yugoarta Beograd.

U četvrtak, 9. juna, u 11 časova, na Velikoj sceni biće izvedena predstava „Ružno pače“, rađena po motivima bajke H. K. Andersena i tekstu Nataše Ilić, a u režiji Zorana Lozančića i izvođenju Kruševačkog pozorišta. Od 18 časova će u foajeu Narodnog pozorišta biti organizovana promocija monografije „Milivoje Živanović“. Od 19 časova će na Velikoj sceni biti izvedena predstava „Lutka sa kreveta broj 21“ Đorđa Lebovića, u režiji Slobodana Brankovića i izvođenju Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, Kulturnog centra Pančevo, BEO ART-a i Saveza dramskih umetnika Vojvodine. Od 20.30 u Studiju 99 će Branko Đurić Đura izvesti monodramu „Šta ćemo sad?“, u režiji Erola Kadića, a ispred Yugoarta Beograd. Od 22 časa, na Velikoj sceni biće odigrana predstava „Moj muž“ Rumene Bužarovske, u režiji Jovane Tomić i izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd.

Petak, 10. jun, počeće programom od 11 časova, na Velikoj sceni, gde će biti izvedena predstava „Pipi duga čarapa“ Astrid Lindegren, u režiji i dramatizaciji Veselina Bojdeva, a u izvođenju Dečijeg pozorišta Subotica. Od 18 časova će, u Studiju 99, biti upriličena promocija autobiografske knjige Feđe Štukana „Blank“. U 19 časova će na Velikoj sceni biti odigrana predstava „Upotreba čoveka“ Aleksandra Tišme, u režiji Borisa Liješevića i izvođenju Novog tvrđava Teatra, Novosadskog pozorišta, Grad teatar Budve i East West centra Sarajevo. U 21 čas će u Studiju 99 biti izveden komad „Kako misliš mene nema?“ po tekstu i u režiji Ivice Bobana, a u izvođenju Exit teatra iz Zagreba. Od 23 časa će na Velikoj sceni biti izveden autorski projekat Marka Grubića i Milene Bogavac, po tekstu Milene Bogavac „Udarna vest“, u izvođenju Trinidad doo Novi Sad u koprodukciji sa KC Grad, Beograd.

Poslednjeg dana maratona, na Velikoj sceni će od 11 časova biti izvedena predstava „Sudbina jednog Čarlija“, po romanu Aleksandra Popovića, u režiji Ane Tomović, a u izvođenju Malog pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda. Potom će od 12.30 na terasi Narodnog pozorišta Sombor biti održan mini-koncert Gradskog dečijeg hora „Šareni vokali“. Od 19 časova na Velikoj sceni će biti izveden komad „Pristanak“ Nine Rejn, u režiji Nebojše Bradića i izvođenju Ateljea 212 Beograd. Od 21 čas će u Studiju 99 biti organizovana promocija knjige „Stovarište“ Sergeja Trifunovića.

Na Velikoj sceni će od 23.30 biti izvedena predstava „Ibi The Great“, autorski projekat Andraša Urbana, po drami Alfreda Žarija, a u izvođenju domaćina, Narodnog pozorišta Sombor. Time će 30. pozorišni maraton biti svečano zatvoren.

Tagovi:
Pročitajte još: