Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 2 šargarepe
- 140 g svežeg kupusa
- 1/2 crvene paprike
- 140 g pasulja (iz konzerve)
- 2 čena belog luka
- 4 kašike svetlog soja sosa
- 1/4 kašičice belog bibera
- 2 kašičice kukuruznog brašna
- 2 kašike hladne vode
- 10 kora za rolnice (pirinčani papir, ili obične kore za pitu)
Priprema:
Zagrejte ulje u dubokom tiganju (obično i susamovo), pa dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i papriku isečenu na trake. Kada omekšaju dodajte pasulj i seckani beli luk. Promešajte, pa sipajte soja sos, i pobiberite, pa opet promešajte.
Pomešajte brašno i vodu (tako da nema grudvica), pa sipajte u povrće i promešajte. Sipajte povrće i pasulj u neku posudu, pa ostavite da se ohladi.
Pokvasite svaku koru za rolnice. Uzmite prvu i okrenite je tako da jedna od četiri ivice bude okrenuta ka vama. Sipajte fil i malo urolajte, zatim preklopite sa druge dve ivice i nastavite da rolate. Kad stignete do četvrte ivice pokvasite je vodom kako bi se bolje zalepila.
Na isti način napravite i druge prolećne rolnice. Pržite prolećne rolnice u tiganju u kojem ste zagrejali dosta ulja dok ne dobiju zlatnu boju.
PRIJATNO!