-->

Prolećne rolnice

Prolećne rolnice

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 šargarepe
  • 140 g svežeg kupusa
  • 1/2 crvene paprike
  • 140 g pasulja (iz konzerve)
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike svetlog soja sosa
  • 1/4 kašičice belog bibera
  • 2 kašičice kukuruznog brašna
  • 2 kašike hladne vode
  • 10 kora za rolnice  (pirinčani papir, ili obične kore za pitu)

Priprema:

Zagrejte ulje u dubokom tiganju (obično i susamovo), pa dodajte rendanu šargarepu, rendani kupus i papriku isečenu na trake. Kada omekšaju dodajte pasulj i seckani beli luk. Promešajte, pa sipajte soja sos, i pobiberite, pa opet promešajte.

Pomešajte brašno i vodu (tako da nema grudvica), pa sipajte u povrće i promešajte. Sipajte povrće i pasulj u neku posudu, pa ostavite da se ohladi.

Pokvasite svaku koru za rolnice. Uzmite prvu i okrenite je tako da jedna od četiri ivice bude okrenuta ka vama. Sipajte fil i malo urolajte, zatim preklopite sa druge dve ivice i nastavite da rolate. Kad stignete do četvrte ivice pokvasite je vodom kako bi se bolje zalepila.

Na isti način napravite i druge prolećne rolnice. Pržite prolećne rolnice u tiganju u kojem ste zagrejali dosta ulja dok ne dobiju zlatnu boju.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: