Prošlonedeljne komunalne aktivnosti u kulskoj opštini

U Crvenki, tokom protekle nedelje, ekipe JKP „Vodovod“ u sklopu redovnih poslova na održavanju higijene javnih površina i uređenja naselja, izvršile su kosidbu bankina prema naselju Zelengora i Romanija, dezinfekciju prostorija Službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, kao i uređenje zelenih površina oko objekta. Takođe, izvršena je kontrola i zamena vodomera, čišćenje šahte u ulici Moše Pijade, a otklonjen je i kvar na vodovodnoj mreži u Novoj Crvenki.

Radnici odeljenja “Čistoća” JKP „Komunalac“ u Kuli, pokosili su zelene površine u ulici Maršala Tita, Lenjinovoj i Jakova Ignjatovića. Radnici ovog odeljenja zaduženi za održavanje cvetnih površina uredili su cvetnjake u centru naselja. Ekipa električara odeljenja “Urbanističko planiranje i održavanje puteva”, izvršila je kontrolu i zamenu rasvete na teniskim terenima u Mostarskoj ulici u Kuli, zamenili su dotrajale sijalice ulične rasvete u Crvenki i postavili novu rasvetu na železničkoj stanici u Sivcu. Ekipa radne jedinice „Vodovod“, pored redovnih poslova na održavanju vodovodne mreže, kontrolisala je i očistila pumpe fekalne stanice.

Radnici JKP „Radnik“ iz Sivca tokom prethodne nedelje akcenat su stavili na uređenje zelenih površina u naselju Sivac i Mali Stapar. Pokošene su zelene površine u ulici Vuka Karadžića, Kornelija Sentelekija, kao i dečija igrališta i stadion fudbalskog kluba „Polet“. Takođe, saniran je kvar na vodovodnoj mreži u ulici Velimira Rolovića.
Radnu nedelju ekipa JKP „Ruskom“ započela je kosidbom ispred napuštenih stambenih objekata u ulici Borisa Kidriča i Narodnog fronta u Ruskom Krsturu. Nastavljeno je uređenje Rusinske, ulice Šajkaškog odreda i Maršala Tita. Pored kosidbe zelenih površina u centru Kruščiću i bankina na izlazu iz naselja, radnici JKP “Ruskom” ofarbali su konstrukcije koša i reflektora u dvorištu osnovne škole, kao i žardinjere, te okrečili spomenik u centru. Krajem nedelje, u saradnji sa DVD Ruski Krstur, ekipa JKP “Ruskom” očistila je i oprala teren u sklopu osnovne škole “Veljko Vlahović” u Kruščiću.