Prvenstvo kadeta u plivanju održano u Somboru

Na gradskom bazenu „Mostonga“ u Somboru održano je zimsko pojedinačno i ekipno državno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete.

Više od 200 plivača iz 42 kluba okupilo se na gradskom bazenu u Somboru na zimskom državnom prvenstvu za kadete. Ovo je za plivače i najvažnije takmičenje u sezoni.

Takmičenje je zvanično u subotu otvorila Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog veća zadužena za sport i omladinu.

„Pre svega želim da se zahvalim Plivačkom savezu Srbije koji je poverio gradu Somboru održavanje ove manifestacije od nacionalnog značaja. Samim tim imamo mogućnost da ugostimo preko 200 takmičara iz cele Srbije. Pored toga, moram reći da smo zaista ponosni na plivački i vaterpolo klub „Sombor“ koji je jedan od najtrofejnijih i najmasovnijih klubova u Somboru, koji se trudi da uključi što veći broj dece u sportske aktivnosti i koji ostvaruju vrhunske rezultate.“ Istakla je Antonija Nađ Kosanović poželevši takmičarima mnogo sportske sreće, da ne odustaju, da se trude i da streme svojim ciljevima, a da, pre svega, poštuju svoje protivnike.

„Svako takmičenje je značajno za decu, pogotovo za plivače, jer treninzi su možda malo i monotoni i plivačima je mnogo važno da pokažu na takmičenjima šta su to radili na treninzima, a najvažnije je ovo državno prvenstvo“, istakla je Gordana Mirčetić iz Plivačkog saveza Srbije.

Lep sportski događaj doveo je u Sombor veliki broj sportista koji su publici približili plivanje, bazični sport koji je izuzetno značajan u razvoju mladih.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću