Punkt za vakcinaciju premešta se u objekat Zatvorenog bazena

Počevši od ponedeljka, 14. juna, punkt za masovnu vakcinaciju biće premešten u objekat Zatvorenog gradskog bazena, na adresi Apatinski put bb. Lokacija je promenjena zbog početka radova na rekonstrukciji kompletne rasvete na Gradskoj hali „Mostonga“, u kojoj se do sad vršila imunizacija.

Svi zainteresovani građani moći će da se vakcinišu od 8 do 16 časova svakog radnog dana, odnosno od 8 do 14 časova subotom. Vakcinacija bez zakazivanja nastavlja se i dalje, a građani koji dolaze prvi put da se vakcinišu treba da ponesu ličnu kartu. Takođe, vakcinacija po naseljenim mestima nastavlja se po definisanom rasporedu termina.

Kol centar Grada Sombora nastaviće i ubuduće da podseća građane na njihove termine revakcinacije, kao i da pruža sve neophodne informacije u vezi sa vakcinacijom i pomoći oko dobijanja digitalnog zelenog sertifikata.

Broj telefona je 064/069 82 47, svakog radnog dana od 8 do 14 časova.

 

Šta je Digitalni zeleni sertifikat?

Svi državljani Srbije od 12. maja mogu da preuzmu Digitalni zeleni sertifikat, odnosno potvrdu o izvršenoj vakcinaciji protiv korona virusa i rezultatima različitih testiranja na Kovid 19. Ovaj sertifikat, pored ličnih podataka – imena, prezimena, JMBG-a, pola i broja pasoša, sadrži i podatke da li je neko vakcinisan, broj primljenih doza, kao i datum primanja prve i druge doze. Takođe, sadrži i rezultate PCR, antigenskog i serološog testa.

Na dobijenom dokumentu se nalazi kju-ar (QR) kod, prilikom čijeg očitavanja su dostupni svi navedeni podaci.

Digitalni zeleni sertifikat je besplatan, a može se odštampati ili čuvati u formi elektronskog ili mobilnog dokumenta.