-->

Puter kiflice

Puter kiflice

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 20 g kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mleka
  • 50 m l vode
  • 6 kašika ulja
  • 1 žumance

Priprema:

U posudu stavite 50 ml mlake vode, dodajte kvasac i šećer. Promešajte i ostavite 5-10 minuta da se aktivira. U veću posudu stavite brašno i so. Promešajte, pa dodajte aktivirani kvasac, mlako mleko i ulje.

Umesite testo. Prvo kašikom ili mikserom, pa rukom dok ne postane glatko i elastično (oko osam do 10 minuta).

Pokrijte testo krpom i ostavite ga na toplom mestu da se diže 45 do 60 minuta, dok ne udvostruči volumen.

Testo podelite na dva dela. Svaki deo razvucite u krug debljine oko pola centimetra. Režite na trouglove, napunite po želji i zarolajte kiflice od šireg kraja prema užem.

Složite ih na pleh obložen papirom za pečenje, pokrijte i ostavite još 15-20 minuta da malo narastu.

Premažite kifle žumancetom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne porumene.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: