fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Salata od cvekle i pomorandže

Salata od cvekle i pomorandze

Sastojci:

Za salatu:

  • 3 cvekla srednje veličine
  • maslinovo ulje
  • so, biber
  • 4 pomorandže
  • 50 g fete
  • 30 g seckanih oraha ili pistaća
  • zelena salata
  • par listića sveže nane

Za preliv:

  • 50 ml soka od pomorandže
  • 1 kašika kore pomorandže
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • 1 kašičica meda
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema: 

Cveklu dobro operite i uklonite joj krajeve. Prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite pa stavite u duboku posudu za pečenje. U posudu ulijte oko 1 dl vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite sat vremena na 190 stepeni, dok ne omekša. Kada je cvekla gotova, izvadite je i ostavite da odstoji 15 minuta Navucite rukavice i skinite joj kožu.

Cveklu i oljuštenu pomorandžu isecite na kockice. Pomešajte sve sastojke za preliv.

Na tanjir poređajte cveklu i pomorandžu, sve prelijte pripremljenim prelivom i prelijte seckanim pistaćima i komadićima fete.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: