Saopštenje korisnika objekata Sportskog centra: “Najoštrije osuđujemo zloupotrebu dece kako bi se SC “Soko” predstavio u lošem svetlu”

Poslednjih nedelja, svedoci smo višestrukih napada na Sportski centar “Soko”, ali i na Grad Sombor, koji sa nedovoljno proverenim tvrdnjama, izgledaju kao da za cilj imaju da naruše ugled Sportskog centra i njegovih čelnika. Upravo na tu temu, u našu redakciju danas je stiglo saopštenje redovnih korisnika objekata ovog centra, u kojem se negiraju sve pomenute optužbe.

Prenosimo ga u celosti:

„Protekla 2020. godina je bila veoma teška za sve nas koji imamo trenažni i takmičarski proces zbog vanrednih okolnosti prouzrokovanih zbog širenja korona virusa. Uprkos tome, Grad Sombor je jedan od retkih gradova u Republici Srbiji koji je uložio maksimalni napor i raspisao konkurs iz dva dela u oblasti sufinansiranja u sportu. Iako su mnoga takmičenja odložena, pomerena ili otkazana, sredstva su nam redovno i u potpunosti isplaćena kako bismo regulisali obaveze zbog novonastalih okolnosti.

Takođe, shvatamo da je i Sportskom centru „SOKO“ bilo izuzetno teško da organizuje trenažni i takmičarski proces u objektima kojima upravlja, a to su: Gradski stadion, Fudbalski stadion „ŽAK“, Šahovski klub, Teniski tereni „ŽAK“, Gradska hala „Mostonga“, Zatvoreni gradski bazen „Mostonga“, Otvoreni gradski bazen, Gradsko kupalište „Štrand“ i Sokolski dom. Svaki od nas dole potpisanih klubova koristi najmanje jedan od navedenih objekata za svoj trenažni i takmičarski proces. Svi klubovi koji su aplicirali na konkursu Grada Sombora i dobili sresdstva za sufinansiranje u sportu su takođe dobili i određeni broj besplatnih sati za trenažni i takmičarski proces od strane Komisije za dodelu termina u SC „SOKO“ koju imenuje Gradonačelnik. Svi klubovi koji imaju potrebu za dodatni broj sati za trenažni proces, obratili su se SC „SOKO“ i dobili su termine plaćajući po potpisanom ugovoru i to po umanjenoj ceni od 50% od pune cene po Pravilniku i cenovniku usvojenom od strane Gradskog veća Grada Sombora. Ugovor se potpisuje sa Sportskim centrom „SOKO“ a sredstva se uplaćuju na račun javnih prihoda Grada Sombora kao naknada za korišćenje sportskih objekata. Klubovi koji nisu učestvovali na konkursu i koji nisu dobili sredstva za sufinansiranje klubova nemaju pravo na besplatne termine u SC „SOKO“ i plaćaju punu cenu za korišćenje sportskih objekata po navedenom Pravilniku.

Uslovi rada na svim objektima su bili u skladu sa našim potrebama i ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo Gradu Somboru i SC “SOKO“ na razumevanju i podršci u situaciji kada sport prolazi kroz jedan od najtežih perioda u istoriji.

Na kraju, smatramo da su u ovom slučaju najgrublje zloupotrebljena deca od strane jednog kluba kako bi se Grad Sombor i Sportski centar „SOKO“ predstavili u lošem svetlu što najoštrije osuđujemo.Od ovakvog postupka se svi potpuno ograđujemo i naglašavamo da je to stav isključivo jednog kluba.“