Sastanak direktora Udruženja MNRO „Plava ptica“ sa ministarkom Darijom Kisić Tepavčević

Direktor Udruženja MNRO „Plava ptica“ Marko Košutić, koji predsedava Savezom Udruženja MNRO Vojvodine je 25. novembra 2020. godine prisustvovao sastanku sa ministarkom za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja prof dr Darijom Kisić Tepavčević i pomoćnicom ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević.
Sastanku su takođe prisustvovali i Ivanka Jovanović izvršna direktorka Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom, Milan Stošić, predsednik Saveza slepih, Mihailo Gordić predstavnik Saveza gluvih i nagluvih, i Stana Svilarov predstavnik Saveza invalida rada.
Sastanak je organizovan u cilju upoznavanja novoimenovane ministarke sa organizacijama za zaštitu osoba sa invaliditetom koje su najreprezentativnije u Republici Srbiji, radi planiranja dalje saradnje i podrške koju resorno Ministarstvo obezbeđuje kao i o nastavku aktivnosti na kampanji „SRBIJA BEZ BARIJERA“ koju sprovodi Ministarstvo u saradnji sa NOOIS.
Marko Košutić je na sastanku istakao i prezentovao rad „Plave ptice“ kao najvećeg pružaoca usluga u civilnom sektoru, ali i celokupni rad Saveza MNRO u kome deluje 26 organizacija u 26 lokalnih samouprava u Vojvodini. Takođe govoreno je i o najznačajnijim barijerama i teškoćama sa kojima se susreću osobe sa mentalnim teškoćama u Srbiji.