Savet za bezbednost saobraćaja nastavlja se realizacijom Plana aktivnosti za 2019. godinu

Druga sednica Saveta za bezbednost saobraćaja (Savet) grada Sombora održana je u sredu, 8. maja 2019. godine. Sednicu je vodio predsedavajući Saveta, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković.
Članovi su usvojili nastavak realizacije Plana aktivnosti Saveta za bezbednost saobraćaja u 2019. godini. Prema ovom Planu, predviđene su propagandne aktivnosti, biće nastavljene akcije podele svetlosnih setova i auto sedišta za decu, opremanje dečijih vrtića, programi s maturantima, a u toku su izrade elaborata za videonadzor i biciklističke staze za grad Sombor.
Na dnevnom redu sednice Saveta za bezbednost saobraćaja predstavljeno je i Idejno rešenje kružnog toka ulice Arsenija Čarnojevića, Venac vojvode Petra Bojovića i Venac vojvode Stepe Stepanovića.
Članovi Saveta ukazali su i diskutovali o nekoliko mesta u gradu i naseljenim mestima gde postoje određeni problemi u funkcionisanju saobraćaja, sa namerom da se nađu i sprovedu kvalitetna rešenja za ta mesta kako bi se postigla bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću