fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Sedam neobičnih načina da iskoristite mikrotalasnu rernu

Mikrotalasna

Većina ljudi koristi mikrotalasnu rernu za podgrevanje hrane, ili eventualno odmrzavanje namirnica iz frižidera.

Međutim, ovaj uređaj je savršen za brze varijante koje mogu da vam olakšaju vreme u kuhinji.

Šta sve možete da uradite sa mikrotalasnom pećnicom:

1. Brzo oljuštite beli luk

Ubacite beli luk na 15 sekundi i koža će skliznuti poput magije. Voda u belom luku pari i razbija vezu između čenova i kore radi brzog uklanjanja.

2. Sok od voća sa lakoćom

Pre nego što iscedite sok od pomorandže ili limuna, zagrejte nerezano voće u mikrotalasnoj pećnici 10 sekundi. Mikrotalasna će opustiti vlakna unutar voća i olakšati ceđenje soka do poslednje kapi.

3. Uklonite grudvice smeđeg šećera

Kada vam je smeđi šećer tvrd kao kamen, probajte ovo. Navlažite papirni ubrus, stavite ga u posudu sa šećerom, a zatim stavite u mikrotalasnu na 25 sekundi. Vlaga će se preneti na šećer i omekšati ga.

4. Kristalizovani med

Ako je vaša staklena tegla meda kristalizovana u zadnjem delu vaše ostave, jednostavno uklonite poklopac i zagrejte je u mikrotalasnoj pećnici. Uključite je na 30 do 40 sekundi dok se ne vrati u prvobitnu glatku teksturu.

5. Brže ogulite povrće

Tvrde tikvice i korenasto povrće mogu se teško oguliti. Da biste olakšali posao, stavite povrće u mikrotalasnu pećnicu na 2 do 3 minuta na slabijoj temperaturi i kora bi trebalo da bude savitljivija za guljenje i rezanje – samo budite pažljivi kada vadite vruće povrće da ne biste opekli prste.

6. Pena od mleka

Preskočite kupovinu skupe mašine za kapućino. Umesto toga, sipajte mleko u teglu, ne više od pola punu (da ostane mesta za penu). Zavrnite poklopac i snažno protresite 30 do 60 sekundi. Mleko će se pretvoriti u penu. Skinite poklopac i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 30 sekundi da se pena podigne. Sipajte u svoju omiljenu kafu.

7. Francuski tost

Da li želite obrok za pet minuta? Utrljajte komadić putera na dno šolje; napuniti do vrha iseckanim hlebom. U posebnoj šolji pomešajte 1 jaje i 3 kašike mleka. Sipati smešu u šolju i peći u mikrotalasnoj na jedan minut. Izgleda kao otmeno jelo za pripremu u mikrotalasnoj pećnici, zar ne?

Tagovi:
Pročitajte još: