Sednica skupštine grada zakazana za 23. maj

Predsednik Skupštine grada Sombora prim. dr Zoran Parčetić uputio je odbornicima saziv za 13. sednicu Skupštine grada. Sednica je zakazana za utorak, 23. maj, u 9.00 časova, a odbornicima je predložen dnevni red od 17 tačaka.

Odbornici će razmotriti Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Sombora za 2016. godinu, Predlog odluke o istupanju Grada Sombora iz Agencije za regionalni razvoj APV d.o.o. Novi Sad, predlog Lokalnog akcionog plana za mlade Grada Sombora 2017-2021., kao i prve izmene i dopune programa poslovanja JKP „Prostor“ za 2017. godinu.

Odbornici će se izjasniti i o predlozima odluka koje se odnose na postavljanje biste Veljku Petroviću i Nikoli Tesli, Predlogu odluke o podizanju spomenika „Somborskoj alternativi“, kao i o postavljanju skulptura Pavla Blesića.

Na sednici Skupštine grada biće razmotreni i izveštaji o radu i poslovanju javnih ustanova u oblasti društvenih delatnosti u 2016. godini, te izveštaj o radu Turističke organizacije grada Sombora i Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor.
Odbornici će se izjasniti i o predlozima za prihvatanje početnog likvidacionog izveštaja za preduzeća u likvidaciji i to: JP „Urbanizam“ i JP „Direkcija za izgradnju grada Sombora“.

Na dnevnom redu Skupštine su i imovinsko-pravni predmeti, informacija o finansiranju aktivnosti na održavanju pruge na deonici Sombor-Vrbas, kao i informacija o opremanju, izgradnji i drugim aktivnostima koje se odnose na centar za prihvat migranata.
Odbornici će se izjasniti i o predlozima Odbora za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose – navodi se u dopisu Poslova i informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.