Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Skupština usvojila odluku o prodaji zemljišta u slobodnoj zoni

Odbornici Skupštine opštine Apatin dali su saglasnost na predlog odluke o prodaji građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni na kat. parc. br. 7805/25, površine 5,5 hektara, jedinom ponuđaču – kompaniji „Bionex“ d.o.o za 64,3 miliona dinara.

Kako je na skupštini rečeno, Oglas o prodaji zemljišta radi izgradnje objekata industrije i skladišta je trajao trideset dana i na njega se javilo preduzeće „Bioneks“ d.o.o, koje je kao jedino zainteresovano izvršilo uplatu depozita u iznosu od 32 miliona dinara.
Predsednik odborničke grupe SPS-a, Miloš Đerić u svom izlaganju je podržao prodaju zemljišta u Slobodnoj zoni koja je prema njegovim rečima od najvećeg interesa za opštinu Apatin.- Dovođenje stranih investitora pogoduje razvoju ekonomije kako opštine Apatin, tako i Republike Srbije uopšte. Pored novih radnih mesta ova investicija predstavljaće značajan prihod lokalnoj samoupravi kroz razne poreze, izjavio je Đerić.

Ugovor o prodaji, biće potpisan sledeće nedelje kada investitor uplaćuje novu tranšu novca. Nakon potpisivanju kređu rokovi po kojima je investitor dužan da ishoduje građevinske dozvole za izgradnju objekata i skladišta. Kako se na skupštini moglo čuti, investitor se bavi proizvodnjom folija koje svoju primenu imaju u poljoprivredi i građevinarstvu. Opština Apatin se prema ovom ugovoru u svrhu komunalnog opremanja obavezala finansirati izgradnju priključnog elektro voda sa trafo stanicom snage do 2 MW, a po uslovima nadležne elektrodistribucije u iznosu do 12 miliona dinara.

Izvor: radiodunav.com

Tagovi:
Pročitajte još: