Slobodan Bačić preuzeo kormilo kulskog Hajduka

Fudbaleri kulskog Hajduka imali su veoma loše izdanje u jesenjem delu sezone, u Srpskoj ligi Vojvodina. Ekipa koja se pre početka takmičenja ubrajala u red najozbiljnijih kandidata za titulu prvaka, nije ostvarila ni deo planiranog. Očigledno da se mnogo toga izdešavalo unutar kluba i tima, koji je ostvario skroman učinak i sa 13 bodova se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli,gde mu je trenutno ugrožen status srpskoligaša. Stanje na tabeli, ali i činjenica da je ekipa ostala bez trenera jer je doskorašnji strateg Petar Kurčubić otišao, nateralo je upravu kluba, na čelu sa predsednikom Daliborom Krkovićem, da preduzmu neke korake i pronađu adekvatnu zamenu za iskusnog Kurčubića.
Kuljani su reagovali tako što su angažovali Apatinca Slobodana Bačića,
svojevremeno igrača Hajduka iz dana kada su Kuljani bili u elitnom društvu. Bačić se poslednjih desetak godina dokazao kao dobar strateg radeći u OFK Odžacima, prigrevačkom Bratstvu 1946, apatinskoj Mladosti i Bačkoj iz Bačke Palanke, pa se stiče utisak da je napravljen pravi potez.
Bačić će imati veoma težak zadatak, jer pored uzdrmane situacije došlo je i do rasipanja igračkog fonda. Nakon poslednjeg kola jesenjeg dela, klub su napustili golman Brać, potom igrači Babić, Mijić, Tatnjević i Erak, pa će narednih dana glavna preokupacija biti pronalaženje adekvatnih zamena za start priprema.

Jovan Banjac