Sloga iz Čonoplje želi istorijski uspeh

Jesenji prvak Vojvođanske lige Sever, Sloga iz Čonoplje, ne odriče se ambicija da kraj sezone dočeka kao prvak i od jeseni po prvi put u istoriji kluba zaigra u Srpskoj ligi. Čonopljanci nastavak ligaškog takmičenja dočekuju u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prvi deo sezone. Za njih je prelazni rok bio dosta buran, jer su klub napustili: Lapčić (Nemačka), Kemenj i Rajčanji (Mađarska), Ćovin i Đorović (Tisa Adorjan), Vemić (Radnički 1912), Lučić i Žeželj (Radnički S), Rebić (ŽAK), Sekulić (Omladinac), Stojšić (Bratstvo 2019) i Kovačević (Stanišić).

Na njihova mesta došli su: Cvetković, Stojaković i Matijević (Radnički 1912), Makar i Vuković (Bratstvo 1946), Rančić (Hrvatska), Jajić (Omladinac), Krstić (ŽAK), Žunić (Sport) i Marinković (Radnički S).

Zadatak trenera Aleksandra Lazarevića, sa pomoćnikom Mladenom Vukovićem, je da ekipu pripremi što bolje, jer je pred Slogom veoma težak zadatak. Naime, ekipa je već viđena kao novi šampion, a to zna često da optereti igrače i sam rad unutar kluba. 

-Znamo da će Sloga za mnoge biti dodatni motiv. Svi će težiti da sa liderom odigraju dobro i pružaće mnogo više nego protiv drugih rivala. To je neko nepisano pravilo, kao i to da se prolećni bodovi osvajaju mnogo teže nego tokom jeseni. Nepobitna je činjenica da Sloga ima devet bodova više u odnosu sa ČSK Pivara i da se ta prednost može uvećati već na samom startu prolećnog dela sezone jer se ove dve ekipe sastaju u Čonoplji, ali isto tako sa eventualnim kiksom sve se može zakomplikovati. Iz tog razloga igrači vredno rade i spremaju se za mnoge neizvesne utakmice, reči su sekretara kluba i dugogodišnjeg predsednika Mirka Ninkovića.

Verovatno da su u klubu razmatrali sve kombinacije i da su shodno ambicijama stvarali tim za nastavak takmičenja i borbu za ulazak u Srpsku ligu Vojvodina, pa su i pripreme prilagođene očekivanjima i pojačani su treninzi, a kontrolni susreti su sa ekipama raznih kvaliteta. 

-Nema sumnje da će prolećni deo sezone biti dosta interesantan i uzbudljiv. Pored Sloge, za visok plasman konkurenti su ČSK Pivara (Čelarevo), Mladost Apa (Apatin), Stari Grad (Bačka Palanka), Tisa (Adorjan) a ne smeju se zanemariti Vrbas i Tavankut. Svi ulaze sa istim ambicijama, a vodi se grčevita borba za opstanak u ligi, pa će svaka utakmica imati svoju draž. Mi verujemo da imamo dovoljno kvalitetan sastav i solidnu bodovnu prednost koju bi trebalo da iskoristimo i da Sloga po prvi put isproba sreću među srpskoligašima, kaže Ninković.

Jovan Banjac