Sloga krasila Slogu

Fudbaleri Sloge iz Čonoplje ostvarili su bitnu pobedu na gostovanju u Adorjanu protiv domaće Tise od 2:1. Malo je onih koji su davali Čonopljancima šanse pre ovog susreta, budući da je domaćin skup odličnih pojedinaca. Slogu je u ovoj utakmici krasila sloga, zajednički duh i želja za pobedom. Čini se da ih ništa nije moglo pokolebati na putu ka trijumfu, pa ni poništen pogodak.

Čonopljanci su bili rešeni da daju sve od sebe i da prekinu niz neuspešnih rezultata na gostujućim terenima. Takav pristup igri doneo je pravi rezultat i pobedu koja je usledila tokom drugog poluvremena. U nastavku, u igru je ušao iskusni Vuk Ninković, koji je sa nekoliko poteza u potpunosti preokrenuo odnos snaga na terenu, ali i rezultat. On je u 68. minutu, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca, izjednačio na 1:1, a u 80. minutu gol je postigao i Slobodan Bojić. Slavlje gostiju mogao je pokvariti napadač domaćih Đorović u sudijskoj nadoknadi vremena, međutim, bio je neprecizan.

Sada je situacija na tabeli Srpske lige Vojvodina, sa aspekta Čonopljanaca mnogo povoljnija, jer se ekipa primakla sredini i nalazi se na 13. mestu sa 16 osvojenih bodova. Ova druga uzastopna pobeda nad ekipama koje su bile favoriti, uliva sigurnost fudbalerima Sloge, pred kojima je u sledećem kolu još jedan veliki izazov. U goste im dolazi lider na tabeli Mladost iz Novog Sada.