fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Smiruju UPALU DESNI, regulišu NEPRIJATAN DAH: Čajevi od ovih BILJAKA su najbolji izbor za oralnu higijenu

Ukoliko često imate problem sa oticanjem, krvarenjem i upalom desni, uspešno to možete reši uz pomoć biljnih čajeva. Na ovaj način takođe se možete rešiti i neprijatnog zadaha.

Kamilica

Kamilica, sadrži protivupalne i antiseptičke sastojke. Sve što je potrebno je ispirati usta čajem od kamilice. Kada ste napravili malo jači čaj od kamilice (dve do tri kašičice kamilice dodajte u šoljicu), pustite da se ohladi 10 minuta te popijte ili njime isperite usta.

Kopriva

U koprivi se nalazi magnezijum koji je odličan borac protiv gingivitisa (upalu desni). Čaj od koprive deluje antibakterijski.

Metvica

Metvica (menta) odlično se bori protiv bakterija koje izazivaju kvarenje zuba. Naravno, najjednostavnije vam je napraviti čaj. Uzmite dve kašičice izmrvljenog lista metvice i stavite ih u šoljicu sa kipućom vodom. Čaj možete piti, ali i koristiti ga za ispiranje usta. Dodatni savet: umesto žvakaćih guma možete žvakati sveže listove metvice.

Kadulja

Ova je biljka odlična za održavanje higijene usne šupljine. Napravite čaj od kadulje koji će vas zaštititi od gingivitisa. No, imajte na umu da konzumirate umerene količine čaja jer kod pojedinaca preterana upotreba kadulje izaziva grčeve.

Preuzeto: Srbija Danas

Tagovi:
Pročitajte još: