Olujno nevreme napravilo štetu na više gradskih i prigradskih lokacija

Zapadnobački okrug sinoć je zahvatilo olujno nevreme, a u Apatinu je oko petnaestak minuta šibao grad veličine lešnika, dok su se od siline vetra lomile grane i rušilo drveće, koje su noćas uklanjale dežurne ekipe Javno komunalnih ekipa iz Apatina, Sombora i Odžaka.

Snažno nevreme praćeno obilnim padavinama, grmljavinom i ponegde gradom sinoć je pogodilo Apatin, Sombor i Odžake, a od jačine vetra pucale su grane i lomila se stabla, što je pričinilo i materijalnu štetu na pojedinim automobilima i krovovima kuća

Tomislav Čeljuška iz Sombora: “Odvalila se grana, vetar je bio u pitanju, a ne grom, grana je bila dobro natopljena vodom i pala je po dijagonali i sredila mi automobil. Šteta je kompletna i nema više vožnje tog auta”.

Olujni vetar u Doroslovu oborio je stablo na banderu, što je dovelo do prekida snabdevanja električnom energijom za meštane koji žive u tom delu sela. Dežurne ekipe JKP “Zelenilo” iz Sombora radile su danonoćno na saniranju štete.

doroslovo, nevreme

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

 

Zvezdan Milinković, predsednik Saveta MZ Doroslovo: “Nezapamćeno nevreme je zadesilo naše selo Doroslovo, a imamo na desetak mesta srušenih stabala koji su prekinuli glavne električne vodove. Ekipe EPS-a i JKP Zelenila su izašle na teren, svi rade i mislimo da će to sve u kratkom vremenskom periodu biti sve uklonjeno”.

sombor, , nevreme, 1

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

 

Nikola Jocić, rukovodilac parkova i zelenila u JKP “Zelenilo” u Sombor: “Radimo neprekidno 72 sata, sve ekipe su angažovane na raščišćavanju posledica elementarnih nepogoda. Na terenu smo imali dosta učinjene materijalne štete na vozilima, gde nije bilo povrede građana, a davali smo prvo prioritet da se otklone posledice koje prete građanima, pa smo tako sanirali više šteta na krovovima kuća”.

Putem društvenih mreža, Apatinci su delili fotografije iz različitih delova grada koje ilustruju pojedine poplavljene ulice zbog začepljenja u atmosferskim odvodima. I ako je kiša donela nevolje građanima, usevima je dobrodošla.

sombor, , nevreme

Izvor: JKP Zelenilo Sombor

 

Zoran Boca, savetodavac u PSS Sombor: “Od Riđice, Kljajićeva, Sombora do Gakova, Apatina i Karavukova čitav taj teren je dobio između 80 i 100 litara vode po metru kvadratnom, u zbiru, prethodnih dana. Ova voda je sigurno dobro došla svim ratarskim i povrtarskim kulturama naročito zbog toga jer su prethodnih desetak dana bile izuzetne vrućine”.

Sinoć, kao i prethodnih dana dejstvovala je i protivgradna odbrana, a strelci iz Apatina, Sombora i Odžaka, sinoć su ispalili 78 raketa sa protivgradnih stanica.

Preuzeto: rtv.rs