Sombor pokazao lice solidarnosti

SOMBOR – 

Sombor je pokazao lice solidarnosti, jer se sve više mladih uključuje u rad Crvenog Krsta. Pored volontera, koji su aktivni godinama ima i onih koji su se zbog solidarnosti prijavili u protekle dve nedelje kako bi pomagali najstarijim sugrađanima. Proveravali smo u Somboru kako funkcioniše volonterska služba.

Volonteri somborskog Crvenog Krsta na biciklima ili peške žure da stignu do svakog korisnika kako bi im na vreme doneli lekove, namirnice ili penziju. Kažu da nije teško i ovaj volonterski poziv u vanrednoj situaciji smatraju najhumanijim gestom, kojim se bore da zaštite najstarije građane u borbi protiv epidemije, kako u gradu, tako i u selima.

“Za ovaj posao sam se prijavila kako bih pomogla ljudima kojima je naša pomoć neophodna. Osećam se ispunjeno, jer znam da činim dobro i humano delo”, rekla je Jovana Sladić, volonterka Crveni Krst Sombor.

“Prijavio sam se da budem volonter da bih pomogao ljudima kojima je ta pomoć zaista neophodna. Radujem se što mogu da pomognem. Mogu vam reći da sam veoma zadovoljan i srećan kada vidim nasmejana lica kojima pomognemo”, rekao je Drago Ganić, volonter Crveni Krst Sombor.

Kristina Ujvari, volonterka Crveni Krst Sombor: “Osećam se srećno i ispunjeno, jer znam da pomažem najstarijim i najugorženijma, kojima naša pomoć i te kako znači.”

“Čim sam čula, odmah sam se prijavila za ovu akciju zato što želim da pomognem onima kojima je to sada od nas najpotrebnije. Kada pomažem osećam se veoma ispunjeno, srećno i zadovoljno”, dodala je Anja Sučević, volonterka Crveni Krst Sombor.

U saradnji sa Mesnim zajednicama 15 somborskih sela, brzo su organizovani volonterski centri, kažu u Crvenom krstu Sombor.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim sugrađanima koji su pružili pomoć u prehrambeni artiklima, tako i u maskama. Dobili smo jednu izuzetno vrednu donaciju, u pitanju su viziri, što je od izuzetnog značaja. Uz pomoć vizira ćemo tako dodatno zaštiti naše volontere, ali i sve one korisnike, koje naši volonteri obilaze”, rekla je Biljana Klipa, sekretar Crvenog Krsta Sombor.

U Crvenom krstu Sombor trenutno ima oko 300 prijavljenih, a od uvođenja vanrednog stanja pokrivaju preko 1.600 domaćinstava.

Preuzeto: rtv.rs