Somborci propustili priliku za novi trijumf

RADNIČKI – ČSK 0:0

Gradski stadion u Somboru

Sudija: Ljubiša Berenji (Subotica)
Žuti kartoni: Mazinjanin, S. Tevanović, Knežević, Kolarić i Čuljak (Radnički), Radaković i Tasić (ČSK).

Radnički: Zorić, N. Tevanović, Mazinjanin, Kolarić (Josić), Knežević, Ožegović, Đukanović, Lučić, Žeželj (Radeka), Čuljak, S. Tevanović (Krunić).
ČSK Pivara: Vlajić, Ladišić. B. Plavšić (Mitrović), Kotaraš, Radaković, Jovanić, Potkozarac (I. Plavšić), Zirić, Tasić, Rakić, Krstanović (Andrić).

Prava je šteta što su tribine Gradskog stadiona u Somboru, zbog poznate situacije sa pandemijom, bile bez gledalaca jer je odigrana kvalitetna utakmica sa puno šansi. Na delu su viđena dva, za igru raspoložena sastava, koja su u duel ušla da se nadigravaju i ostvare što bolji rezultat.

Somborci su od starta najavili pobedu kojom bi nastavili niz dobre igre, a gosti nisu želeli da budu u podređenoj ulozi, pa su svoje šanse stvarali iz kontra napada. Može se reći da su oba tima izgubila po dva boda, a da veća žal za celim plenom ostaje kod domaćeg sastava koji, pored nekoliko zrelih prilika, nije iskoristio kazneni udarac u 72. minutu meča. U petercu gostiju oboren je bio Žeželj, a izvođač najstožije kazne, Stefan Ožegović umesto mreže pogodio je prečku.

Isti igrač nije imao sreće ni u početku prvog dela utakmice, kada je jedan njegov snažan šut zaustavila desna stativa gola ekipe iz Čelareva. U tom periodu igre, mrežu je mogao zatresti i kapiten domaćih Lučić, ali je njegov šut odbranjen.