Somborski gimnazijalci nižu uspeh za uspehom


Na Književnoj olimpijadi, na okružnom nivou, prvo mesto je otišlo Jovanu Periću u kategoriji četvrtih razreda i Ivani Lovrić u kategoriji trećih razreda. Druge nagrade poneli su Mina Vukelić, Veljko Aleksić, Sara Rokvić, Jelena Đaković i Teodora Sadžak, dok su Uroš Delić i Jelena Božić poneli treće mesto. Mentorke takmičara su dr Snežana Klepić, Jasmina Radenković Šolaja i Milica Miličević.

Gimnazijalci su se pokazali i u atletici. Prva mesta i plasman na okružno takmičenje osvojili su Teodora Rodić i Bojan Kostić u disciplini bacanje kugle, Tara Gojković na 100 metara, Nikolina Šarčanski i Miloš Maksimović na 400, Jana Vranić na 800, a Nikola Boca na 1000 metara. Prvo mesto osvojila je i muška štafeta na 4×100 metara.

Sem sporta i književnosti, u somborskoj gimnaziji se nalaze i mladi talenti, budući programeri, pod mentorstvom profesora Duška Obradovića. Maksimalan broj bodova i prve nagrade na okružnom takmičenju iz programiranja osvojili su Nemanja Majski i Aleksandar Gubica. Drugoplasirani su Tot Filip, Vasiljević Vanja i Nemanja Cvetković, a dobitnici trećih nagrada su Pavlov Marko i Manojlo Novković. 

Laura Sladek i Dora Galac osvojile su prvo mesto na takmičenju iz mađarskog jezika i književnosti i time sebi obezbedile plasman na državno takmičenje, pod mentorstvom Margite Janković.

Republičko takmičenje iz fizike Somboru je darovalo drugo mesto, koje je poneo Aleksandar Gubica, u kategoriji prvih razreda. Nemanja Majski i Miloš Stojko uzeli su treće nagrade. Fiziku predaje Ljiljana Mijatović.