fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Tanasković: E-agrar funkcioniše, sredstva nisu otišla tamo gde su prijave duple

e/agrar

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je da svako ko se prijavio, a nije dobio subvenciju u iznosu od 9.000 dinara po hektaru, može da proveri šta je razlog, navodeći da je uglavnom reč o duploj prijavi parcele.

Tanasković je u Skupštini Srbije, odgovarajući na pitanje poslanika opozicije o subvencijama, odnosno na konstataciju da postoje gazdinstva koja nisu dobila sredstva, kazala da je na današnji dan, kada, kako je rekla, sve funkcioniše, neumesno da se o tome govori.

“Iznos od 9.000 dinara po hektaru nisu dobila samo ona poljoprivredna gazdinstva koja su duplo prijavila parcele. Dešavalo se negde da se prijavi i vlasnik i obrađivač, sada ide kontrola da se utvrdi ko je obrađivač zemlje, pa će biti isplaćeno”, rekla je Tanasković.

Kako je dodala, samo tamo gde postoji neki problem, bilo Katastar, bilo duplo prijavljivanje, sredstva nisu isplaćena.

“Svima drugima su sredstva isplaćena i krenuo je novi krug od 9.000 dinara. U ovom trenutku se intenzivno radi obrada za isplatu mere za genetiku, pčelarima je već isplaćeno, tako da mislim da je neumesno komentarisati na današnji dan kada sve funkcioniše, da e-agrar škripi”, kazala je Tanasković.

Ministarka je poručila da svako ko nije dobio sredstva može da se informiše šta je razlog, dodajući da su oni, koji su imali problema sa dokumentacijom, o tome obavešteni.

Tagovi:
Pročitajte još: