Tehnička škola Odžaci obeležila svoj dan

Tehnička škola Odžaci obeležava 63 godine rada, koliko je duga i tradicija obrazovanja i stručnog osposobljavanja kadrova za potrebe privrede u Odžacima. Ta srednja škola je danas moderna obrazovna ustanova opremljena savremenim nastavnim sredstvima.

Učenici i zaposleni obeležili su danas Dan škole prigodnim programom koji je održan u Sportskom centru Odžaci, u prisustvu brojnih gostiju među kojima je bila i predsednica opštine Latinka Vasiljković.

– Trudimo se da naši rezultati iz godine u godinu budu sve bolji. Nastava je najvitalniji segment rada u školi i realizuje se dodatnom, dopunskom nastavom i vannastavnim aktivnostima gde učenici pokazuju svoje kreativne sposobnosti i afinitete. Specifičnost svake škole jesu učenici koji je pohađaju, a mi svakako imamo učenike koji sa ponosom brane boje naše škole na takmičenjima širom Srbije – kazala je direktorica škole Snežana Lučar.

U Tehničkoj školi Odžaci obrazuju se učenici u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju u četiri područja rada. Zapažene rezultate učenici ove škole postižu na takmičenjima iz kuvarstva, ugostiteljstva, mašinstva, hemije, engleskog jezika, a uspešni su i sportisti.

– Iza dobrih učenika stoje kvalitetni predavači, a članovi kolektiva Tehničke škole su uvek bili spremni da prihvate nove izazove i sa entuzijazmom i optimizmom podnesu teret svih prethodnih promena i reformi obrazovanja. Naravno, svi ovi uspesi ne bi bili mogući da nemamo pomoć i razumevanje lokalne zajednice, Ministarstva prosvete, kao i svakog učenika i njegovih roditelja – zaključila je Lučar.

Program za Dan škole pripremili su učenici sa profesoricom Ljiljanom Ivović, a njime je obeležen i jedan jubilej važan za razvoj našeg jezika i pisma – 200 godina od izdanja prvog “Srpskog rječnika” Vuka Stefanovića Karadžića.

Izvor: Radio Odžaci