Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Težite mršavljenju, ali kilogrami se i dalje lepe? Postoji šansa da pravite ove dve greške u ishrani

Jabuka i krofna

Izbori koje donosimo tokom večere mogu značajno uticati na naše ukupno zdravlje, uključujući potencijalnu povezanost s nakupljanjem sala na stomaku. Nutricionistkinja Meri Sabat ističe da su dve glavne greške koje mogu dovesti do abdominalne masti konzumiranje visokokalorične hrane i večernjih obroka ili grickalica kasno uveče.

Konkretno, konzumiranje velikih porcija visokokalorične hrane kasno uveče može doprineti nakupljanju masti na stomaku. Ova navika često vodi do prekomernog unosa kalorija, posebno kada se metabolizam priprema za san, što povećava šanse da se višak kalorija skladišti kao masnoća, naročito u abdominalnom području. To je zato što tela imaju smanjenu sposobnost sagorevanja kalorija tokom odmora.

Namirnice kao što su pržena jela, kremasti umaci, slatki deserti i obrađene grickalice predstavljaju primer visokokaloričnih opcija koje mogu doprineti nakupljanju masti na stomaku.

Takođe, hrana koju obično biramo za kasne večere često je manje nutritivna, često sadrži više kalorija, šećera i veštačkih sastojaka. Ova ishrana može povećati rizik od gojaznosti i nakupljanja masti u predelu stomaka.

Tagovi:
Pročitajte još: