Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

TikTok uvodi promene kako bi konkurisao Facebooku i Instagramu

TikTok

TikTok je poslednjih godina postao glavni konkurent dominantnim društvenim mrežama širom sveta. Kombinujući kratke i viralne video zapise sa algoritmom koji korisnicima prikazuje sadržaj koji ih zanima, osvojili su korisnike širom sveta, posebno mlađu populaciju.

Uticaj ove platforme bio je toliko velik da su Facebook, Instagram, YouTube i druge društvene mreže najavile promene kako bi mogle konkurirati TikToku. Ove promene se pre svega odnose na uvođenje kratkih video zapisa i istaknutost takvog sadržaja za korisnike.

Sada, na sličan način, i TikTok razmišlja o prilagođavanju konkurenciji kako bi zadržao postojeće korisnike i nastavio rast. Postoji zabrinutost u TikToku zbog toga što korisnici dele TikTok video zapise sa svojim prijateljima putem drugih društvenih mreža i komunikacionih platformi, gde ih potom komentarišu i razgovaraju o njima. Kompanija Byte Dance, vlasnik TikToka, želi da korisnici komuniciraju o sadržaju sa TikToka upravo na toj platformi, umesto da to rade na Instagramu ili WhatsAppu.

Kako bi ostvarili ovu promenu, cilj kompanije je da se u budućnosti fokusiraju na funkcije koje su popularne na drugim društvenim mrežama, posebno na dopisivanje i direktnu komunikaciju. Iako postoji opcija za slanje poruka na TikToku, ona je još uvek u razvoju i nije zadovoljavajuća, pa će kompanija uložiti dodatne napore kako bi je poboljšala i omogućila bolje iskustvo korisnicima. Nadaju se da će korisnici prestati deliti TikTok sadržaj na drugim platformama poput WhatsAppa i Vibera i umesto toga koristiti direktne poruke na TikToku.

Takođe, TikTok želi da postane mesto gde korisnici mogu da se sastanu i komuniciraju sa prijateljima iz stvarnog života, i da dele važne trenutke putem ove mreže. Upravo ovo je istaknuto u opisu otvorenog radnog mesta za mobilnog inženjera u kompaniji.

Iako će se više fokusirati na društvene mreže i komunikaciju, video zapisi će i dalje ostati ključna komponenta TikToka i deo njihovog identiteta. Ipak, to ne znači da u budućnosti neće eksperimentisati sa novim opcijama i funkcijama, piše Dnevnik.hr.

Tagovi:
Pročitajte još: