-->

Torta sa jagodama

Torta sa jagodama

Sastojci:

  • 3 pudinga od vanile
  • 150 g šećera
  • 1 l mleka
  • 180 g maslaca ili margarina
  • 200 g kisele pavlake
  • 250 g keksa (pti ber)
  • 500 g jagoda

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 ml slatke pavlake 
  • Malo ulja

Za dekoraciju: 

  • Jagode
  • Mleveni pistaći

Priprema:

Razmutite tri pudinga sa 150 g šećera i malo mleka koje ste uzeli od pripremljenog litra. Ostatak mleka sipajte u šerpu i ostavite da provri. Dodajte razmućen puding i kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Kada je skuvano, sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa lepo sve zajedno umešajte. Dok je još vruće dodajte i kiselu pavlaku.

U većoj posudi izlomiti keks, pa fil preliti preko njega. Dobro izmešati da se lepo rasporedi. Potom iseckati jagode i takođe dodati. Lagano mešati da se sve lepo sjedini. Smesu sipati u kalup prečnika 24 cm. Lepo poravnati i ostaviti sa strane dok istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i ulje. Topiti na laganoj vatri. Glazuru malo prohladiti, pa preliti preko torte.

Ukrasiti jagodama i pistaćima ili po želji.

Ostavite da se dobro ohladi, najmanje šest sati, a najbolje preko noći.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: