Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tri jednostavne stvari koje možete da radite svako veče kako biste brže smršali

Mršavljenje

Iako nema sumnje da je kontrola unosa kalorija glavna kada se radi o gubitku kilograma, postoje neke stvari koje takođe mogu ubrzati ili usporiti proces mršavljenja.

Nutricionista i trener Majk Bol je za EatThis otkrio tri male, ali bitne stvari, koje možete svako veče da radite, a koje će vam pomoći da ostvarite zacrtani cilj, kada su kilogrami u pitanju:

Ako želite da smršate više, nemojte jesti prekasno.

– Verovatno ste već čuli za ovaj popularni savet i on je zapravo pomalo kontroverzan. Bez obzira na vreme kada jedete, vaše telo treba da obrađuje kalorije na isti način. Međutim, ljudi koji imaju tendenciju da jedu kasnije u noć, takođe imaju tendenciju da jedu hranu bogatiju kalorijama ili možda ne jedu zato što su gladni, već zato što im je dosadno – navodi Bol i dodaje:

– Izbegavanje da jedete kasno uveče pre spavanja je dobar način da ne unosite dodatne kalorije, koje vam zaista nisu potrebne.

Ako želite užinu pre spavanja, uverite se da je ona sa kazein proteinom.

Nemojte biti previše šokirani kada čujete da postoji izuzetak od stavke broj 1. Ako ste raspoloženi za užinu pre spavanja, uverite se da sadrži kazein protein, kao što su mlečni proizvodi.

Protein kazein se sporije vari, tako da užina pre spavanja može dati vašem telu protein, koji može da koristi tokom cele noći, za popravku i izgradnju mišića – objašnjava dr Bol.

Vežbajte – ali u tačno vreme.

Ako vežbate previše blizu vremena za spavanje, možda će vam biti teško da zaspite. Ali, dr Bol kaže da ljudsko telo nastavlja da sagoreva kalorije i nakon treninga.

– Dakle, ako pravilno odredite vreme vežbanja (kao što je kasno popodnevni trening ili večernja šetnja), nastavićete da sagorevate dodatne kalorije, tokom spavanj – dodaje on.

Tagovi:
Pročitajte još: