Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tri stvari koje treba izbaciti iz spavaće sobe, kako biste se budili odmorni

Soba

Spavaća soba je mesto iz kojeg započinjemo svaki dan, pa je prema feng šuiju veoma važno da energija teče kroz nju teče neometano.

Ravnoteža i harmonija su glavna načela feng šuija, posebno kada je enterijer doma u pitanju. Ono kako se osećate može biti posledica pojedinih delova u kući, na kojima se nalaze stvari kojima tu nije mesto.

Takav je slučaj i sa spavaćom sobom, posebno ako se budite nervozni, ili iscrpljeni, pa se savetuje da se primene ova tri jedostavna pravila feng šuija.

Izbacite posao iz sobe

Spavaća soba je mesto za odmor, a sve što vas podseća na posao može poremetiti ravnotežu. Stoga se preporučuje da kompjuter, papire, i sve ostalo što ima veze sa poslom prebacite u neku drugu prostoriju.

Ipak, ako nemate prostoriju u kojoj biste preselili kancelariju, onda taj deo sobe odvojte vizuelno – zavesom ili policom koja će vam sprečiti poglede ka radnom delu sobe.

Očistite prostor ispod kreveta

Ukoliko gomilate nepotrebne stvari ispod kreveta, prema feng šui načelima to je blokiranje energije, koje može izazvati probleme sa spavanjem.

Jedino što možete odlagati ispod kreveta jesu stvari vezane za spavanje, poput posteljine, jorgana, ili pidžame.

Čist zid

Zid koji prvo ugledate kada se probudite treba da bude čist, jer je to simbol energije s kojom počinjete dan. Pored toga, nije preporučljivo ni držanje ogledala na zidu ispred kreveta.

Preuzeto: 24sedam

Foto: Pexels

Tagovi:
Pročitajte još: