U galeriji Meander otvorena izložba slika Apatinke Jelene Kukić

Pred velikim brojem posetilaca, u galeriji Meander u Apatinu, otvorena je izložba Jelene Кukić, pod nazivom ,,Zbir svih intima”. U pitanju je dvadesetpetogodišnja umetnica koja je završila Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, na smeru slikarstvo, u klasi profesora mr Save Pekovića.

Kukićeva je rođena je i odrasla u Apatinu, gde je završila i osnovnu školu. Nakon toga završava srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, da bi 2018. godine diplomirala na Akademiji u Trebinju. Iste godine upisuje master studije na Akademiji likovnih umjetnosti, takođe u Trebinju.

O izložbi ,,Zbir svih intima”

,,Poznato je da je crna doživljena kao odsustvo boje, međutim, moje viđenje stvari je da ih ona posesivno usisava u sebe. Na krilima personifikacije, ovu pojavu odnosim u neku drugu dimenziju, gde za mene živi posebnim značajem. Ona, koja je u prirodi zbir svih boja koje je ugrabila, kod mene postaje zbir svih intima. U nju gradim tvari svakodnevnice, koje odišu iskrenošću. Proste, česte, nezaobilazne. Intima nije nešto što olako delimo sa okolinom. Propraćena je suzdržanošću i osećajem stida, zbog pomisli na razgolićenost iste, ali takođe i neobičnom brutalnošću, beskrajnom slobodom i posvećenošću u trenutcima kada smo u njoj…”

Jelena Kukić do sada je izlagala na velikom broju grupnih izložbi, a izložba u Apatinu njeno je drugo samostalno izlaganje.

– 2014. grupna izložba – galerija Meander, Apatin

– 2015. grupna izložba video radova, u sklopu Univerziteta Banja Luke

– 2016. grupna izložba eko kolonija Široki Brijeg, grupna izložba Sophia University, Chyoda-ky, Tokio grupna izložba fotografije „Čitam-čitaš“, Beograd, grupna izložba TV 916, Trebinje, likovni konkurs 30×30, Kulturni centar Zrenjanin

– 2018. samostalna izložba – Art Klub Prostor, Banja Luka

– 2018. grupna izložba u okviru festivala „Nušićijada“, Ivanjica, osvojeno drugo mesto za sliku „Zbir svih intima“

– 2018. grupna izložba u okviru eko kolonije u Širokom Brijegu

-2019. kolektivna izložba, galerija KC Trebinje, „Grupna“

Izložba Jelene Kukić, ”Zbir svih intima”, u apatinskoj galeriji će biti postavljena  do 9. maja 2019. godine.