fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U petak obeležavanje sećanja na stradale u NATO agresiji

NATO agresija

U petak, 24. marta, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, sa početkom u 18 časova, biće održano Centralno državno obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine. Obeležavanju će prisustvovati najviši državni zvaničnici, predstavnici Vojske Srbije, Policije i verskih zajednica, te odati počast svim žrtvama NATO bombardovanja i borcima koji su hrabro branili svoju zemlju.

Sombor je bio jedan od prvih gradova gde su pale bombe, ali i ljudski životi. S tim u vezi, pozivamo sugrađane da dođu 24. marta na Trg Svetog Đorđa, da zajedno odamo počast svim borcima i civilima koje smo zauvek izgubili tokom 78 dana nemilosrdne agresije. Pomen stradalima služiće Njegova Svetost, patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Zbog organizacije Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, u petak 24. marta neće raditi pijace „U lancima“, „Zanatska“, „Mlečna“, „Cvetna“ i „Vašarište“, a tokom četvrtka i petka biće zatvoreno nekoliko ulica u gradskom jezgru. U četvrtak, 23. marta, od 18.00 časova do petka, 24. marta, u 23.59 za saobraćaj biće zatvorene ulice Pariska, Dositejeva, Laze Kostića, Trg Cara Lazara i Veljka Petrovića, a u petak 24. marta, od 06.00 časova, za saobraćaj će biti zatvorene raskrsnica ulica Venac Radomira Putnika i Trg Cara Lazara, Njegoševa, pristup parkingu kod pijace, raskrsnica Venac Radomira Putnika i Nikole Vukićevića, Venac Živojina Mišića i Čitaonička, Venac Živojina Mišića i Venac Stepe Stepanovića. Molimo sugrađane da u navedenom periodu uklone vozila iz navedenih ulica.

Tagovi:
Pročitajte još: