fbpx
10°C
Clear sky

U vrelo mleko dodajte nekoliko kapi ove namirnice: Smesa koja čisti sinuse i pluća, prekida upalu i kašalj

Smesa

Naučnici su u propolisu otkrili preko 200 jedinjenja koji su korisni za ljudsko zdravlje. Propolis sadrži i nekoliko vitamina (B1, B2, B3, biotin) i aminokiseline koje su važne za funkcionisanje imunog sistema. Najvažnija komponenta propolisa su bioflavonoidi na osnovu kojih se određuje i kvalitet propolisa. Još jedan benefit propolisa jeste što sadrži antibiotike koji sprečavaju da štetni mikroorganizmi i infekcije dođu u organizam.

Brojne studije su pokazale da je propolis prirodni anestetik, antioksidans, antiseptik, antibiotik koji deluje protiv većine virusa, uključujući i virus gripa. Odličan je u borbi protiv gljivica i parazita.

Propolis se koristi u tretiranju bolova u somaku, kod opekotina i kurjeg oka, kod gljivičnih bolesti kože, akni, ekcema, problema sa disanje, prehlade, upale pluća, upale desni, kašlja, zaustavlja upalne procese u organizmu.

Kod problema sa plućima, kašljom, prehladom, gripom i zapišenim nosem, ako i kod problema sa sinusima, preporučuje se upotreba propolisa u kombinaciji sa mlekom.

20 kapi propolisa dodajte u 300ml vrelog mleka (deci mlađoj od 6 godina ne više od 4 kapi propolisa). Ovaj napitak popije pre spavanja.

Napomena: Pre upotrebe propolisa u lekovite svrhe, obavezno se konsultujte sa lekarom. Propolis treba u potpunosti da izbegavaju osobe koje su alergične na med.

Tagovi:
Pročitajte još: