Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ukoliko vam se desi da uđete u suprotan smer na auto-putu, evo saveta kako da sačuvate živu glavu

Put

U situaciji kada se vozač nađe u suprotnom smeru na auto-putu, stručnjaci ističu da nije preporučljivo da nastavi vožnju kao što je to učinio poginuli vozač “punta”. Umesto toga, trebalo bi da vozač odmah uključi sva četiri žmigavca i da pokuša na najsigurniji način da pređe u zaustavnu traku.

Takođe, vozila koja nailaze trebalo bi da uključe sva četiri žmigavca kako bi upozorila druge vozače na neuobičajenu situaciju i da bi počeli kočenje. Kada svi vozači uspore, vozač koji se nalazi u zaustavnoj traci može da napravi polukružno okretanje kako bi se ponovo vratio u ispravan smer.

Takođe, stručnjaci predlažu postavljanje velikih znakova s natpisom “STOP – pogrešan smer” na mestima gde se auto-put račva i gde postoji mogućnost vožnje u suprotnom smeru.

Osim toga, hitno uspostavljanje sistema detekcije vozila koja se kreću u pogrešnom smeru je ključno kako bi vozači bili obavešteni putem LED portala ili radio-signala da ne koriste određenu traku jer se u njoj nalazi vozilo koje ide u suprotnom smeru.

Tagovi:
Pročitajte još: