Umro Dijego Maradona: Fudbalska tragedija potresla svet!

Tragične vesti iz Južne Amerike.

Legendarni fudbaler Dijego Armando Maradona doživeo je srčani udar usled kojeg je preminuo u svom domu u Argentini, objavili su tamošnji mediji.

List “Klarin” je prvi objavio da je 60-godišnji Maradona doživeo srčani udar u svom domu u Tigreu gde se oporavljao posle nedavne operacije na mozgu koju je imao pre dve nedelje, a vest prenose svi svetski mediji.

Maradona, po mnogima jedan od najvećih fudbalera svih vremena, vodio je Argentinu do osvajanja Svetskog prvenstva 1986. godine koje je bilo vrhunac njegove velike karijere.

Nastupao je, između ostalih, za Boku Juniors, Napoli i Barselonu, a milioni ljubitelja fudbala širom sveta obožavali su njegove briljantne poteze i golove.

Legendarni Dijego je bio i tvorac čuvene “Božje ruke” kontroverznog gola kojim je Argentina izbacila Engleze 1986.

Pred kraj karijere i po njenom završetku imao je dosta problema sa zadravljem, a lečio se i od zavisnosti od kokaina, kao i prekomerne težine.

Pre dve nedelje opersao je hematom na mozgu na klinici u La Plati, a da nešto nije u redu bilo je jasno i jer Dijego nije umeo da objasni šta mu se desilo i kako je završio u bolnici.

Smrt legendarnog “El Pibea” je potresla čitav svet, a brojni asovi se opraštaju od Argentinca čiji su lik i delo besmrtni.

(Telegraf.rs)