Uskoro evidentiranje dece za upis u predškolsku ustanovu

Odeljenje za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, raspisalo je OGLAS za upis dece u predškolsku ustanovu.

U predškolsku ustanovu upisuju se sva deca pred polazak u školu, a roditelj, odnosno staratelj prijavljuje dete radi pohađanja pripremnog predškolskog programa.

U pripremni predškolski program za školsku 2017/2018. godinu upisuju se deca rođena od 01. marta 2011. do 01. marta 2012. godine.

Roditelj, odnosno staratelj koji je zainteresovan za raniji polazak deteta u školu, može dete upisati u pripremnu predškolsku grupu, a dete će biti primljeno u objekat u kojem ima mesta. Za raniji polazak u školu, odnosno pripremni program mogu biti prijavljena deca rođena u od 01. marta 2012. do 31. avgusta 2012. godine.

Prijavljivanje dece u pripremni program će se vršiti u periodu od osmog do 17. maja 2017. godine, u objektima Predškolske ustanove „Vera Gucunja“, u gradu i somborskim selima. Prijavljivanje će se vršiti svakog radnog dana od 7.00 do 8.00 časova i od 12.00 do 13.00 časova, a utorkom i četvrtkom u popodnevnim satima od 17.00 do 19.00 časova.

Prilikom upisa roditelj, odnosno staratelj prilaže sledeća dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu sa tačnom adresom roditelja/staratelja, za decu pod starateljstvom podnosi se rešenje o starateljstvu, prilaže se i dokaz o zdravstvenom pregledu deteta i popunjen obrazac koji se dobija od vaspitača.

Upis deteta u predškolski pripremni program je zakonska obaveza roditelja/staratelja.

Oglas o evidentiranju dece za upis u predškolsku ustanovu dostupan je na sajtu grada – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.