Uskoro u Vrbasu počinje Juniorski kup nacija u boksu

Povodom trećeg juniorskog kupa nacija u boksu, koji će se od 14. do 18. avgusta održati u Vrbasu, na sastanku Organizacionog odbora utvrđeni su svi detalji organizacije ovog međunarodnog sportskog događaja na kojem će učestvovati juniorske reprezentacije iz 22 države. Takmičenja će se održati u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“. Eliminacione borbe počinju 14. avgusta od 15:00 časova, a svečano otvaranje turnira je u 17:00 časova.

Opština Kula ove godine po drugi put učestvuje u organizaciji Juniorskog kupa nacija i biće zadužena za smeštaj reprezentacija Srbije i Rusije.

Sastanku je prisustvovao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić. On je podsetio da kulska i vrbaska opština imaju dobru saradnju u svakom segmentu, pa tako i kada je reč o sportu. On ističe da je ovo prilika da se boks kao sport promoviše i u opštini Kula.

Pored Miljanića, sastanku su prisustvovali predstavnici Opštine Vrbas, Bokserskog saveza Vojvodine, javnih preduzeća i ustanova koje su uključene u organizaciju turnira.

Igor Škundrić, trener Boks kluba “Čarnok” i jedan od glavnih organizatora turnira zahvalio se opštinama Kula i Vrbas na pomoći i ujedno najavio kulturno-umetnički i sportski program koji će se održati na Trgu Nikole Pašića 13. avgusta, koji će biti uvod u sam Juniorski kup nacija.

Preuzeto: kula.rs