Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ustala i sestra iranskog vođe Hamneija: Pozvala Revolucionarnu gardu da položi oružje

Hamnel

Sestra iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija osudila je gušenje protesta širom zemlje i pozvala Revolucionarnu gardu da položi oružje, navodi se u pismu koje je objavio njen sin iz Francuske.

Badri Hoseini Hamnei, koja živi u Iranu, kritikovala je vladavinu verskih vođa počev od vremena pokojnog osnivača Islamske Republike ajatolaha Ruholaha Homeinija do vladavine njenog brata, navodi se u pismu koje je datirano na decembar ove godine.

Mislim da je sada umesno da izjavim da se protivim postupcima svog brata i izražavam saosećanje sa svim majkama koje oplakuju zločine Islamske Republike, od vremena Homeinija do sadašnje ere despotskog kalifata Ali Hamneija – napisala je ona u pismu koje je danas podelio na Tviteru njen sin Mahmud Moradkani.

U pismu se dodaje da revolucionarna garda Ali Hamneija i plaćenici treba da polože oružje što je pre moguće i da se pridruže narodu pre nego što bude prekasno.

Protesti širom Irana počeli su nakon što je mlada Iranka Mahsa Amini (22) umrla u pritvoru “policije za moral” 16. septembra, a u zemlji je od ponedeljka počeo i trodnevni generalni štrajk.

Sestričina iranskog vrhovnog verskog vođe, opozicionarka Farida Moradkani, uhapšena je u novembru u Iranu nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta.

Tagovi:
Pročitajte još: