Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Vegeterijanska musaka

Vegetarijanska varijanta tradicionalnog grčkog jela. Meso je zamenjeno raznovrsnim povrćem, a proteine u musaki zamenjuje pasulj.

Za 4 osobe, potrebno je: 3 iseckane tikvice(srednje veličine), 1 plavi patlidžan(iseckan), 400g krompira, oljuštenog,skuvanog i isečenog na kolutove, 2 crvene paprike(malo veće), očišćene od semenki i iseckane na trakice, 400ml pasulja iz konzerve, opranog i oceđenog, 4 zrela paradajza, iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, 1 pavlaka, 2 jaja, 2 kašikice origana, bibera i soli po želji.

drmuskaveg-001zal

Priprema;
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Skuvajte tikvice u vreloj, posoljenoj vodi, 2 minuta. Izvadite ih i ostavite da se ocede na papirnom kuhinjskom ubrusu. U vodu dodajte plavi patlidžan i kuvajte ga 2 minuta, pa i njega izvadite i ocedite. Zatim skuvajte krompir i kuvajte ga nekih 15 minuta, da omekša. Procedite i krompir. Grilujte paprike na maslinovom ulju, oko 5 minuta, pa kad se prohlade krupnije isecite trakice. Pomešajte povrće sa pasuljem, iseckajte paradajz, poređajte u veliki pleh, pospite maslinovim ulje, posolite i pobiberite i izmešajte. U činiji pomešajte pavlaku, jaja i origano. Rasporedite ovaj preliv preko povrća. Pecite musaku oko 30-40 minuta.

Prijatno!!

Piše: Vanja

Tagovi:
Pročitajte još: