(VIDEO) Apatin: Cvetna pijaca zakazana za 28. i 29. april

Cvetna pijaca u Apatinu biće održana u sredu i četvrtak, 28. i 29. aprila, u pešačkoj zoni ulice Srpskih vladara, u periodu od 8 do 18 sati oba dana.

Кako saznajemo od Nemanje Jovića, direktora Turističke organizacije opštine Apatin, zbog aktuelne epidemiološke situacije, tokom pijace neće biti organizovani zabavni sadržaji i nastupi kulturno-umetničkih društava. 

“Za Cvetnu pijacu u Apatinu će biti obezbeđene sve epidemiološke mere. Imaćemo prisutne kovid redare koji će upozoravati sve prisutne na poštovanje mera. Prevashodno, obezbedili smo tri metra razmaka između svakog štanda i maksimalno dva izlagača, odnosno prodavca po jednom štandu, koji su u obavezi da svo vreme trajanja Cvetne pijace nose zaštitne maske i koriste dezinfekciona sredstva.” rekao je Jović i dodao da je odziv izlagača dobar.

U Zapadnobačkom okrugu je već održano nekoliko ovakvih događaja. Svi su izuzetno uspešno protekli i isto očekujemo i za Apatin, naročito zbog toga što sigurno imamo najbolje uslove, s obzirom na dužinu naše pešačke zone gde će Sajam biti održan.

U ponudi na Cvetnoj pijaci biće sve vrste cveća, kako kućnog i balkonskog, tako i baštenskog. Takođe, moći će se pazariti i začinsko bilje, baštenski alat, ukrasi i saksije za bašte, a od prodavaca će se moći dobiti i mnogi korisni saveti.