(VIDEO) Apatin: Dezinfekcija kao prioritet

U okviru mera koje su sprovedene kako bi se suzbilo širenje virusa korona, od dana kada je u Republici Srbiji uvedeno vanredno stanje, opština Apatin uložila je veliki trud i uspostavila je različite sisteme pomoći građanima, kako bi im olakšala u prevazilaženju ovog svakako teškog i neizvesnog perioda.

Jedna od nesumnjivo polaznih tačaka u zaštiti građana, pored pojedinačnog truda svakog građanina da postupa u skladu sa naredbama i preporukama Vlade Republike Srbije i time sačuva i sebe i druge, nesumnjivo je i dezinfekcija javnih i radnih površina, naročito se fokusirajući na lokacije sa pojačanom frekvencijom ljudi.

Na tu temu, razgovarali smo sa direktorom JKP „Naš dom“ Apatin, Nebojšom Smiljanićem.

„Sve što smo uradili do sad, rađeno je po nalogu Kriznog štaba opštine Apatin. U više navrata radili smo dezinfekciju putnog pojasa u celoj našoj opštini, naravno atomizerima, u gradu Apatinu i u svakom naseljenom mestu rađena je dezinfekcija najfrekventnijih mesta u opštini, podrazumevajući Domove zdravlja, pošte, mesne zajednice, poljoapoteke, marketi, parkinzi velikih supermarketa i tako dalje“, objašnjava naš sagovornik.

Takođe, opština Apatin, jedna je od retkih koja je za svako domaćinstvo obezbedila sredstvo za dezinfekciju, koje su, pritom, svakoj kući dostavljali volonteri .

„U proteklih nedelju dana, uspeli smo u jako kratkom roku da, po nalogu opet Kriznog štaba, u našoj fabrici vode napunimo preko 12.000 boca, po 5 litara, sredstvom za dezinfekciju na bazi hlora, odnosno natrijum hipohlorita, i isto u roku od dva dana dostavimo na svaku kućnu adresu u celoj našoj opštini“, kaže Smiljanić.

On se zahvalio svim ljudima koji su izašli u susret sa mehanizacijom, ali i velikom broju volontera, njih preko 200, koji su nesebično pomagali da se i ova akcija u kratkom roku realizuje, kako bi svi građani opštine bili opskrbljeni adekvatnim sredstvom za dezinfekciju. Dodao je i da posebnu zahvalnost duguje radnicima JKP „Naš dom“, koji su radili u tri smene, kako bi napunili sve boce.