Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO) Apatin: Sadnjom do čistijeg vazduha u urbanom delu grada

Ambasador Kanade

Zahvaljujući akciji “Posadi svoj hlad”, na teritoriji cele Srbije podeljeno je 30.000 sadnica belog jasena. U pitanju nije samo ekološka akcija, usmerena ka borbi protiv klimatskih promena, već i akcija koja ima zdravstvenu funkciju, jer je svako drvo jedinstveni zeleni respirator. Ovu veliku inicijativu podržala je i opština Apatin, te su danas stotine bašti, dvorišta i vikendica u opštini oplemenjene upravo belim jasenom.

-Velika mi je čast što je opština Apatin i ove godine bila u mogućnosti da, u saradnji sa društveno ogovornim kompanijama, pre svega, Apatinskom pivarom, učestvuje u akciji “Posadi svoj hlad”. Preko 500 sadnica je podeljeno građanima i jedan deo sadnica je posađen u Gradskom parku u blizini Apatinske pivare, rekao je Radovan Đukić, zamenik predsednice opštine Apatin.

Simbolično, prilikom akcije “Posadi svoj hlad”, počasni gost opštine Apatin, ambasador Kanade Žil Norman, posadio je crveni kanadski javor koji danas širi svoje grane upravo u apatinskom Gradskom parku, plućima ovog grada.

Projekat “Posadi svoj hlad” usaglašen je sa evropskim Zelenim planom, u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije i podržan je od brojnih institucija.

Tagovi:
Pročitajte još: