fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Apatin: Skoro 4 miliona dinara za samozapošljavanje i zapošljavanje lica iz kategorije teže zapošljivih

U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, danas je upriličeno potpisivanje ugovora po Javnom pozivu nezaposlenim licima za dodelu subvencija za samozapošljavanje i zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih. Potpisivanju su prisustvovali predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Sombor, i zamenik predsednice opštine Apatin, Radovan Đukić.
Svjetlana Nešić, načelnica Odeljenja za programe zapošljavanja, preduzetništvo, obrazovanje i obuke ispred NSZ, Filijale Sombor, istakla je da je opština Apatin opredelila 2 miliona dinara, dok je NSZ u projektu učestvovala sa 1,9 miliona dinara. Sredstva su prema njenim rečima odobrena za deset preduzetničkih radnji i za jedno lice iz kategorije teže zapošljivih kategorija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


„Svi koji su podneli zahteve za programe subvencija za samozapošljavanje i zapošljavanje teže zapošljivih lica su odobreni ove godine, nije ostao nijedan zahtev. Što se tiče delatnosti koje su registrovane ovim sredstvima, to su uglavnom molersko-gipsarske i zidarske radionice, automehaničarska, kozmetičke usluge, ostalo obrazovne usluge, tako da su bile raznovrsne ideje preduzetnika i nadamo se da će uspeti u tome“, poručila je Nešić.
Zamenik predsednice opštine Apatin, Radovan Đukić, poželeo im je mnogo uspeha u daljem radu, te je naglasio uspešnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.
„Ono što je nama posebno drago jeste da je danas sve proteklo u najboljem redu, da će ljudi u narednom periodu kojima su uručeni ugovori zaista osetiti pomoć kako ovog dela kojim učestvuje lokalna samouprava, tako i Nacionalna služba. Opština Apatin će nastojati i ubuduće da podržava ovakve i slične stvari“, zaključio je zamenik predsednice opštine Apatin.

Tagovi:
Pročitajte još: