(VIDEO) Apatinci dobili novo igralište

Prethodnih godina zahvaljući sredstvima za koja je opština Apatin aplicirala, izgrađena su igrališta u ulicama dr Mladena Stojanovića i Petra Kočića. Novo igralište je napravljeno i u dvorištu kraj novih jaslica, a jedno je izgrađeno i pokraj šetališta na Dunavu.

Ono što je bilo tema u prethodnom periodu, je veliko moderno igralište u Bloku 112. Vremenski period za njegovu izgradnju se u prvom momentu merio u godinama, jer dovesti vodu, rasvetu i urediti sve kako je zamislio projekant iz Apatina Stefan Šćekić, iziskivalo je ogromna sredstva. Na sreću, odgovoran rad opštinskog Odelenja za privredu i finansije, omogućio je da opština Apatin osvoji treće mesto na konkursu za opštine i gradove koji će na najbolji način uraditi reformu poreza na imovinu. Zahvaljujući tome, švajcarski „Helvetas“ je donirao 150 hiljada švajcarskih franaka, što je značajno ubrzalo izgradnju igrališta u Bloku 112.

„Ne možemo sakriti zadovoljstvo je kad uradimo nešto jako dobro i nešto lepo za naše najmlađe sugrađane. Evo nas danas ovde na jednom mogu slobodno da kažem među najlepšim igralištima u Vojvodini i šire ako ne možda i najlepše igralište. Apelovao bih na naše najmlađi sugrađane, kao i na sve naše građane da vode računa i da koriste igralište maksimalno odgovorno, jer je to jedini način da bbude i maksimalno bezbedno“, rekao je zamenik predsednika opštine Apatin Radovan Đukić.

Đukić je na kraju izlaganja iskoristio priliku da čestita svim građanima Novu godinu i Božićne praznike uz želju da nam svaka sledeća godina započne kao i ova, sa ovako lepim događajima.