(VIDEO) Boćarski klub Sombor perjanica boćarskog sporta u Srbiji

Nakon gotovo 20 godina postojanja, Boćarski klub “Sombor” osvojio je titulu prvaka Srbije u ovom interesantnom i dinamičnom sportu.

U septembru mesecu je u Novom Sadu održan finalni turnir, na kojem su somborski boćari veoma ubedljivo osvojili titulu najbolje ekipe, pobedivši u dve utakmice. Po rečima predsednika Mirka Butorca, klub je pokrenut pre gotovo 20 godina zahvaljujući nekolicini entuzijasta:” Entuzijasta je bilo koji su, eto, osnovali ovaj klub, da se takmičimo. Bile su prvo ove dve staze, pa se proširilo. Kad smo bili u drugoj ligi, bile su dovoljne dve staze, kad smo ušli u prvu ligu, morali smo imati četiri, pa se to proširilo, pa je ovako, onako, uvek se tu malo neko od mlađih priključivao. Imali smo ambiciozne ljude koji su radili sa decom”, ističe Butorac.

On dodaje da klub ima podršku od lokalne samouprave bez koje ne bi mogli da se takmiče:” Grad pomaže finansijski. Dobijamo sredstva za  takmičenja, za putovanja, za plaćanje sudija, kotizacije. Ostane I za neko osveženje za utakmicu i tako malo za opremu, za rekvizite”.