(VIDEO) Brže do autoputa: potvrđena izgradnja brže saobraćajnice Bački Breg-Kikinda

Multimedijalna izložba “Srbija 2019 – godina infrastrukture: Ništa više nije daleko”, otvorena je danas u Palati Srbija u prisustvu predsednika Srbije AleksandraVučića, a ostvareni rezultati i novi projekti u oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja prikazani su u čak pet sala.

Tim povodom, predsednik Srbije obratio se građanima, istakavši da je ponosan na postignuto, te potvrdio realizaciju onoga što građane Zapadnobačkog okruga posebno interesuje, a to je izgradnja brze saobraćajnice Bački Breg-Kikinda.

U okviru planova koji se odnose na Vojvodinu, predsednik Vučić je između ostalog naveo: „Magistralni brzi put Od Bačkog Brega-Sombora-Kule-Srbobrana i sve prema Kikindi, koji će da spoji istočni i zapadni deo Severnog Banata, Severne Bačke i Zapadne Bačke“.

Kako je prethodno rečeno, ova saobraćajnica bila bi poput paralele koja bi se naslanjala na vertikalu Koridora 10 i bila bi od presudnog značaja za dovođenje investitora. Takođe, na ovaj način, bio bi olakšan  prelaz na granici sa Mađarskom.