(VIDEO) Dubravka Korać: Prva žena predsednica opštine u istoriji Apatina

Dubravka Кorać, Apatinka rođena 1988. godine, nakon završene osnovne škole i gimnazije u svom gradu, fakultetsku diplomu je stekla na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, odsek za psihologiju. Na istom fakultetu završava i akademske master studije, usmerenje Industrijska psihologija i menadžment ljudskih resursa. Za zamenicu predsednika opštine Apatin izabrana je 2016. godine, da bi 21. avgusta 2020. bila izabrana za predsednicu svoje opštine, inače prvu ženu na mestu predsednika u istoriji Apatina.

“Svakako da je za ponos svakome da bude predsednik svoje opštine u kojoj je odrastao, u kojoj se  školovao, u koju se vratio. Što se tiče konkretno moje ambicije, ja sam zaista ušla u čitav ovaj posao, u ovu priču, da uradim nešto, da prosto i za svoj grad učinim nešto, da ostane nešto iza ovog mandata u kom sam trenutno na funkciji predsednika opštine, i to je moja motivacija, kaže Koraćeva i ističe da za nju nema razlike između žena i muškaraca kada je u pitanju bavljenje politikom. U apatinskom lokalnom parlamentu, osim na mestu predsednika opštine, žena je i na mestu zamenika predsednika Skupštine, a među odbornicima je 10 pripadnica lepšeg pola.

U prethodnih nekoliko godina nisam nikada naišla ni na kakav problem u smislu da neko moje rezultate ocenjuje prema mom polu i mislim da zaista sada u ovoj situaciji, pre svega u Srpskoj naprednoj stranci, žene zaista imaju priliku da napreduju i možemo da vidimo po broju žena na važnim funkcijama u našoj opštini da one ni na kakav način nisu diskriminisane ili skrajnute”, ističe Dubravka.

Još tokom mandata zamenice predsednika, Koraćeva je vodila realizaciju nekoliko važnih infrastrukturnih projekata. Iako je na mesto predsednice opštine izabrana za vreme pandemijske krize koja i dalje bukti u celom svetu, Koraćeva ne odustaje od značajnih projekata i želje da svoj Apatin učini lepšim i boljim mestom za život, a to je, kako sama kaže, najveći izazov u poslu koji obavlja.

Ovaj sadržaj deo je projekta ,,Jednakost za sve’’, sufinansiranog od strane opštine Apatin.