Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

(VIDEO-FOTO)Svečano otvoren novi objekat Doma zdravlja- dogovorena dodatna oprema i novi sanitet

U prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara, pokrajinskog sekretara za zdravstvo Zorana Gojkovića, pomoćnice ministra privrede Biljane Žarković i predsednika Privremenog organa opštine Kula Velibora Milojičića, danas je presečena  vrpca na otvaranju novoizgrađenog objekta Doma zdravlja u Kuli. U izgradnju novog objekta, namenjenog specijalističkim službama, republička vlada je obezbedila  55 miliona, a lokalna samouprava 85 miliona dinara. Ono što je važno napomenuti je da će u novim ordinacijama specijalističkih službi Doma zdravlja, stručnim kadrom biti pokrivene sve službe, te da je ovaj objekat jedan od najmodernijih u Srbiji.

Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, izjavio je da će zahvaljujući novom objektu svi građani opštine Kula imati bolju zdravstvenu zaštitu sa svim službama objedinjenim na jednoj lokaciji, za razliku od prethodnog objekta Doma Zdravlja. Takođe, najavio je nabavku dodatne medicinske opreme.

„Sa rukovodstvom Doma zdravlja,maločas, dogovorili smo nabavku dodatne medicinske opreme. Ovo je veoma važna stvar, jer mi pokazujemo da u protekle četiri godine zajedno sa rukovodstvom lokalne samouprave i sa organima ministarstava i sa vladom republike Srbije, možemo zajedno da činimo konkretne korake ka boljem životu građana u opštini Kula. Podsetiću vas da smo radili i u drugim oblastima života. Ministarstvo privrede je u ranijem mandatu pomoglo izgradnju industrijske zone, danas tu imamo sedam novih kompanija u kojima rade građani Kule. Ono što je važno da razumemo, mi ćemo i u naredne četiri godine nakon izbora, a ja verujem da ćemo na ovim izborima dobiti ogromno poverenje građana Kule, nastaviti sa razvojnim planovima. Borićemo se da u svim sferama života i rada imamo konkretne, vidljive rezultate i na taj način ćemo pobeđivati sve one koji nemaju tako vidljive rezultate, koji govore samonačelno, znaju da kritikuju i predsednika i vladu, a iza sebe nemaju nikakvu politiku. Ovo je prava, konkretna  politika onih dela, koja će u budućnosti biti na korist građanima“, rekao je Mirović.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, čestitao je građanima Kule i svim zaposlenim u Domu zdravlja, što su dobili uslove na koje mogu da budu ponosni.

 „Prelepa zgrada, dobro urađena, koja ispunjava sve neophodne uslove. Ono što smo mi dogovorili danas i što je najbitnije, to su konkretne stvari koje će se ovde uraditi u budućnosti, a to je da će Dom zdravlja dobiti novi ultrazvuk i CTG aparat. Predsednik Pokrajinske vlade je obećao sanitet. Uvezaće se rentgen služba, da bi se štedelo na filmovima i da bi se smanjilo zračenje u jedan univerzalni sistem i ono što je za sada najbitnije, planirano je šest, a mislim da će biti i više novih specijalizacija, to su pedijatrija, psihijatrija, oftalmologija.  Sve one životne stvari koje ovde znače i za decu i za odrasle i za starije, moći će na ovom mestu da urade. Ono što smo se dogovorili je da se zaposle mladi, da im se daju specijalizacije, plus oprema koja se daje, onda i ti mladi koju dođu imaće na čemu da rade i na čemu da se usvaršavaju, da skupe znanje i iskustvo i onda će to ovde imati na čemu i da primenjuju. To su konkretne stvari o kojima mi pričamo i za koje se mi borimo, za razliku od drugih koji pričaju prazne priče, a kada ih pitate za samo jedan rezultat, da su pomogli građanima, pomogli državi, da su nešto uradili, tad nastaje muk. Mi ćemo se truditi i nastaviti da pričamo o konkretnim stvarima, o opremi, o zapošljavanju, o davanju specijalizacija, o onome što život znači“, naglašava Lončar.

Predsednik Privremenog organa opštine Kula, Velibor Milojičić, takođe se ovom prilikom obratio građanima. On se zahvalio svim gostima i istakao da su građani opštine Kula ponosni na novi objekat, te  da je ovo prvi ozbiljan objekat posle 30 godina.

„Danas smo svedoci da Kula dobija jedan od najmodernijih i najopremljenijih objekata, koji ćemo i dalje nastaviti da opremamo i u narednom periodu ćemo nastaviti da radimo u interesu građana. Podestiću naše građane na bezrezervnu podršku republičke vlade i pogotovo pokrajinske vlade, u poslednje dve godine od kad gospodin Mirović vodi vladu. Preko milijardu dinara u opštinu Kula je došlo , a danas smo postigli i nove dogovore, novo vozilo za potrebe hitne službe i novu opremu koja će doći u Dom zdravlja“, ističe Milojičić.

Lokalna samopurava  dala je veliki doprinos u rešavanju gorućih problema  zdravstvene zaštite u našoj opštini. Takođe, svela  je dugovanja Doma zdravlja zatečena 2012.godine prema apotekama sa 160 na 57 miliona, a prema rečima direktora Doma zdravlja Žarka Ševina, izvodi se zaključak da je u poslednjih šest godina urađeno više nego u prethodnih 26.

Novi objekat Doma zdravlja sa radom počinje u ponedeljak 19. Novembra.

Tagovi:
Pročitajte još: