(VIDEO) Kreće promocija boksa po školama

Bokserski savez Srbije pokrenuo je jedan projekat pod nazivom “Olimpijska škola boksa”, koju je prihvatio I Bokserski klub Sombor I zajedno sa preko sedamdeset klubova u Srbiji krenuo sa realizacijom.

Ideja je da se kroz predstavljanje ove plemenite vestine na casovima fizickog vaspitanja u skolama koliko je to moguce deca zainteresuju za bavljenje boksom.Kako ističe  trener  BK “Sombor” Miro Mitrović, ceo projekat već daje prve rezultate: “Kao što vidite radimo na programu koji je pokrenuo Bokserski savez Srbije. U proteklom periodu boks je bio pao na niske grane, ali ova struktura saveza, na čelu sa predsednikom Nenadom Borovčaninom pokreće ovu lepu boksersku priču, 72 kluba na nivou cele Srbije rade po istom programu, što definitivno daje rezultate. Naredne nedelje krećemo po školama sa našim bokserima sa ciljem promocije boksa na časovima fizičkog vaspitanja, a to će raditi i ostali klubovi na nivou cele države. Sa ovakvim radom mislim da će to biti moguće, pre svega što svi klubovi rade kao jedan.”

Kroz aktivno bavljenje boskom, deca razvijaju veliki broj vestina, a naravno tu je I psihomotoricki razvoj koji je veoma bitan u razvoju svakog deteta. Bokser Nikola Knežević kaže da trenira godinu dana I da škola boksa za njega predstavlja pre svega vid druženja:” Treninzi su dosta naporni, a treneri su dobri. Mislim da svako dete treba da dođe kod nas u klub, da se malo pozabavi sa vežbanjem, da vide kako to izgleda. Stvarno imam samo lepo iskustvo.” Kakos am ističe, želja mu je da jednog dana dostigne neki veći nivo I da ode na neko evropsko takmičenje.

U ceo ovaj projekat uključen je I Bokserski savez Rusije koji će edukovati oko pedesetak srpskih trenera kako bi se rad sa, pre svega  najmladjim bokserima, doveo na još veći nivo. Bokserski klub će u narednim danima nastaviti da radi po programu Bokserskog saveza Srbije u cilju nastavka promocije programa Olimpijska škola boksa, a  kako najavljuju stručnjaci, ovakav način rada sigurno će iznedriti nekoliko novih šampiona u skorije vreme.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=CW5_U4ydwng[/embedyt]