fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Madžar i Brendl koncertom otvorili ovogodišnje, jubilarno izdanje SOMUS-a

Sombor - SOMUS 5

Sinoć je u Gradskoj kući Sombor, pred mnogobrojnom publikom, svečano otvoreno jubilarno deseto izdanje Somborskih muzičkih svečanosti, pod krilaticom „Ka novim horizontima“. Na ceremoniji otvaranja, publici se obratio umetnički direktor SOMUS-a, Mihajlo Zurković, kao i Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, ustanove koja je organizator ovog tradicionalnog četvorodnevnog muzičkog programa. Ona je podsetila da je ovo prvi veliki jubilej ove manifestacije, te da je izuzetno ponosna na to što su ovogodišnje izdanje otvorili svojim nastupom Aleksandar Madžar i Adrijan Brendl. Istakla je i da su sve karte za SOMUS rasprodate, što govori o važnosti i značaju ovog programa za somborsku publiku.

„Ono na šta sam isto ponosna, to je činjenica da SOMUS zatvaramo koncertom „Nemačka lirika“, na kome će nastupiti naša velika operska diva, koja osvaja svetske scene polako, to je sopran Sonja Šarić. Nastupiće sa pijanistom Strahinjom Đokićem. I ovom prilikom pozdravljam sve učenike Muzičke škole „Petar Konjović“ u Somboru i njihove profesore, zato što oni nastupaju na jednom divnom koncertu „Stepenicama ka zvezdama“, sa svojom dirigentkinjom, profesorima i solistima, bivšim učenicima Muzičke škole, Mihajlom Zurkovićem, pijanistom, pedagogom, umetničkim direktorom SOMUS-a i zajedno sa Sonjom Šarić, sopranom. Takođe čekaju nas još brojna druga iznenađenja“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Večeras, drugog dana SOMUS-a, na programu su klarinetista Mate Bekavac, violistkinja Maired Hiki i pijanista Per Rundberg, uz kamerni orkestar pod nazivom „FB banda“.

Tagovi:
Pročitajte još: