(VIDEO) Ministar Nedimović posetio poljoprivredno gazdinstvo u Kuli

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Branislav Nedimović, posetio je danas poljoprivredno gazdinstvo Vasilija Ćurčina u Kuli. Sa domaćinom, poljoprivrednim proizvođačima i predsednikom opštine Kula, Damjanom Miljanićem, ministar je razgovarao o subvencijama i ostalim podsticajima koje ministarstvo nudi poljoprivrednicima.

U izjavi za medije, on je rekao:“Pa meni je danas zadovoljstvo bilo biti u Kuli i razgovarati sa poljoprivrednicima, to su opšte teme koje muče sve poljoprivrednike. Stočare muči da li će im biti na 10 godina zakup poljoprivrednog zemljišta, ratare uglavnom muči da li će i oni imati pravo na dugoročni zakup i tu su naišli na sve pozitivne odgovore i mislim da idemo u dobrom pravcu, bar što se tiče ovog kraja gde smo u prošlosti imali problema sa zakupom poljoprivrednog zemljišta i u Kuli i u Vrbasu.“

O aktuelnom virusu svinjske kuge i merama koje Ministarstvo poljoprivrede preduzima, Nedimović kaže da su sve potencijalno problematične stvari rešene.

Zahvaljujući se ministru na dolasku, vlasnik gazdinstva Vasilije Ćurčin je posebno istakao značaj subvencija za nabavku poljoprivredne mehanizacije i istakao, kako je poljoprivrednicima koji su prisustvovali sastanku dat adekvatan odgovor na sva pitanja.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, takođe se zahvalio ministru Nedimoviću na poseti i istakao važnost koju poljoprivrednici dobijaju kroz mogućnost direktnog obraćanja i razgovora sa predstavnikom Ministarstva.

„Bilo je reči i čak najave nekih pravilnika ubuduće, upravo na bazi diskusije sa poljoprivrednicima i to njima znači da imaju direktno vezu sa ministarstvom, da ih neko sasluša i da mogu te svoje probleme da iznesu“, rekao je Miljanić.