fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

(VIDEO) Mural „Kaleidoskop“ Marije Šoln u susret Bijenalu „Likovna jesen 2022“

Sombor, Kulturni centar - mural 4

Na fasadi Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, na Vencu Radomira Putnika, izrađen je novi umetnički mural, pod nazivom „Kaleidoskop“. Ovaj mural urađen je u sklopu predstojeće manifestacije, Bijenale „Likovna jesen 2022“, koja se tradicionalno održava i ove godine, od 5. do 26. novembra, a zahvaljujući najeminentnijim likovnim kritičarima i istoričarima, ima tri selekcije. Vesna Šašić, direktorka Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, ističe sledeće:

„Bijenale tradicionalno ima tri selekcije – Centralnu izložbu, koja će biti postavljena u Savremenoj galeriji Gradskog muzeja Sombor, postoje i dve prateće selekcije, jedna selekcija ove godine obuhvata video radove, ona će biti postavljena u Galeriji Kulturnog centra, i naša tema do koje sad dolazimo jeste „Street art“ sekcija „Likovne jeseni“. Stručni Savet „Likovne jeseni“, na čelu sa gospodinom Draganom Stojkovim, akademskim slikarom, odlučio je da ove godine mural bude onako, kao što je to običaj za uličnu umetnost, na zidu i odabran je bedem Kulturnog centra. On je kompletno rekonstruisan, pripremljen je za oslikavanje i nakon toga Atelje „Šoln“, tačnije umetnica Marija Šoln, oslikala je ovaj mural u rekordnom roku, mogu da kažem, za tri dana“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Šašić je naglasila da će na ovogodišnjem Bijenalu biti dodeljeno tri nagrade – Nagrada „Milan Konjović“, Nagrada „Likovna jesen“ i Otkupna nagrada, kojom se uvećava Fond Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor. Takođe, ona je izrazila zadovoljstvo time što Kulturni centar, kao organizator, spremno dočekuje Bijenale, te se zahvalila na razumevanju lokalnoj samoupravi, koja svesrdno pomaže pri organizaciji svih kulturnih manifestacija.

Tagovi:
Pročitajte još: